Beter worden in fotografie en video

2 min read

De afgelopen tien jaar zijn natuurlijk gekenmerkt door de opkomst van sociale media. Het begon met platforms zoals Facebook en YouTube waar later Twitter, Snapchat en Instagram op volgden. Deze platforms geven iedereen de kans om foto’s, gedachten en levensgebeurtenissen op het internet te plaatsen. Sommige mensen vinden dit een slechte ontwikkeling. Maar voor creatieve mensen is het ook een fantastische kans. Zo hebben fotografen en videomakers namelijk plekken om een publiek op te bouwen en er zelfs een carrière van te maken op Instagram en YouTube. Maar de tijd dat je met simpel geschoten video’s en foto’s makkelijk een groot publiek opbouwt op deze platforms is helaas al lang voorbij.

Een aantal van de beste videomakers en fotografen ter wereld zijn actief op deze platforms en als je dus een groot publiek wilt opbouwen zul je beter moeten worden in video en fotografie. In dit artikel bespreken we een paar tips om dit te bereiken.

Specialiseren

De realiteit wanneer het om deze vaardigheden gaat is dat video en fotografie hele brede dingen zijn. Er zijn verschillende soorten videografie en fotografie die je kunt doen. En als je ergens heel erg goed in wilt worden is de beste manier om dit te doen door een specifieke soort fotografie of videografie te beoefenen. En natuurlijk te kiezen tussen de twee. Wanneer het om fotografie gaat kun je bijvoorbeeld natuurfotografie doen, stedenfotografie of portretfotografie. Je zult ook investeren in verschillende soorten materiaal afhankelijk van wat voor fotografie je doet.

Wanneer je je voornamelijk vooral focust op natuurfotografie bijvoorbeeld kan investeren in een groothoeklens heel verstandig zijn. Een groothoeklens heeft een zeer brede beeldhoek en daardoor is het gemakkelijker om een geheel landschap te fotograferen.

Meeste inkomen

Als je professioneel fotograaf of videograaf wilt worden is het natuurlijk belangrijk dat je inkomen genereert. De beste manier om dit te doen is door je te focussen op commerciële fotografie waar geld in te verdienen is. Helaas is dit voor natuurfotografie tegenwoordig een stuk moeilijker. Daarom is het een goed idee te focussen op bijvoorbeeld bruiloft fotografie. Het mooie aan bruiloft fotografie is dit ontzettend goed kan verdienen zeker in Amerika. Een bruiloft is namelijk zo’n belangrijke dag in het leven van vele mensen dat echtparen meer dan bereid zijn geld te investeren in een goede fotograaf. Natuurlijk moet je wel het vertrouwen in je eigen vaardigheden hebben om de bruiloft te kunnen fotograferen. Je wilt namelijk niet de mooiste dag van iemands leven verpesten door de foto’s te verpesten.