De voordelen van een goede en stabiele baan

2 min read

De zakelijke en economische wereld is aan het veranderen. Waar we vroeger vaak bij een bedrijf begonnen en daar het grootste deel van ons leven werkten, langzaam in steeds betere posities met een beter salaris, om uiteindelijk met pensioen te gaan. De werkcultuur van tegenwoordig ziet er heel anders uit. Mensen werken over het algemeen minder lang bij hetzelfde bedrijf en gaan vaker door naar andere posities bij andere bedrijven over de loop van hun carrière. Daarnaast zijn er ook meer mensen die freelancen of parttime werken en verschillende functies hebben. Ook werken er meer mensen thuis en beginnen mensen hun eigen kleine bedrijfjes als ZZP’er.

En deze nieuwe werkcultuur wordt vaak gevierd. Het is natuurlijk ook zo dat een dergelijke werkcultuur meer flexibiliteit en vrijheid oplevert. Het is ook flexibeler voor werkgevers die minder lang aan contracten van werknemers vast zitten. Maar er zijn ook nadelen aan deze nieuwe werkcultuur. En daar wordt niet vaak over gesproken. Daarom ga ik in dit artikel in op deze nadelen en wat de voordelen zijn van een goede en stabiele baan.

Voordelen voor werknemer

Wanneer je als werknemer ervoor kiest om een stabiele baan te nemen in plaats van werken als ZZP’er of eigen ondernemer dan heb je veel voordelen. Zo krijg je vaak veel meer zekerheid en ook zogenaamde ‘perks’ van je werkgever. Zeker als je een goede baan voor een groot bedrijf krijgt. De voordelen zijn bijvoorbeeld een toevoeging aan je pensioen, zorgverzekeringen, zwangerschapsverlof als vrouw en vaak een bonus en leaseauto. Wanneer je werkt als eigen ondernemer dan moet je hier allemaal zelf uit betalen voor de winst. Daarnaast heb je ook veel meer zekerheid over je baan met een vast contract. Je zult niet hele slechte en hele goede maanden hebben. Voor een kleine ondernemer kan een slechte maand meteen voor problemen zorgen. Wanneer je een normale en stabiele baan heb krijg je waarschijnlijk ook nog een mooie lease auto. Wanneer werkgevers een auto leasen zonder BKR dan zul je ook nog vaak een nieuwe auto kunnen huren.

Voordelen voor werkgever

Er zijn veel werkgevers die denken dat het fijn is om flexibele parttimers in te huren onder nul uren contracten of zelfs werk uit te besteden aan freelancers. Het zorgt inderdaad voor flexibiliteit en minder kosten dan vaste contracten. Maar het probleem is ook dat je werknemers krijgt die snel weer weggaan naar andere bedrijven en ook niet echt volledig in de missie van je bedrijf geloven. Op deze manier zullen deze goedkope werknemers hun geld niet waard zijn aangezien de productiviteit omlaaggaat en je snel ze weer kwijt raakt en nieuwe mensen moet opleiden.