E-sigaretten: kopen of niet?

2 min read

Steeds vaker zie je mensen met een e-sigaret lopen, en mogelijk vraag ook jij jezelf af of je deze e-sigaretten eens moet aanschaffen. Maar wat zijn nu de voordelen ervan? En is het beter dan het roken van een sigaret? Je leest het hier!

De voordelen

e-sigaretten

Er worden steeds meer maatregelen genomen tegen roken, en dat is een hele goede ontwikkeling. Het is ongezond en kost daardoor de maatschappij ook nog eens veel geld aan ziektekosten. Maar natuurlijk is het op persoonlijk vlak gewoon een van de slechtste gewoontes die je kunt hebben. Ook kost het je nog eens enorm veel geld, vooral wanneer je fanatiek roker bent. Maar wat zijn de alternatieven? Het roken van e-sigaretten is mogelijk een mooi alternatief. Deze e-sigaretten brengen namelijk veel voordelen met zich mee.

e-sigaretten

Zo zijn e-sigaretten allereerst een stuk goedkoper dan normale sigaretten. Normale sigaretten gaan al bijna richting de tien euro en het zal eerder duurder worden, dan goedkoper. E-sigaretten zijn misschien iets duurder bij de eerste aanschaf, maar je hoeft enkel de vloeistof bij te vullen. Deze vloeistof is veel goedkoper dan sigaretten, waardoor je aanzienlijk minder geld kwijt bent. De vloeistof rook je op door een soort van water damp, deze damp ruik je niet en is niet schadelijk. Je kunt het dus bijna overal roken, ook in openbare ruimtes. Je kunt tenslotte ook nog stoppen met roken door middel van e-sigaretten. Je kunt namelijk de hoeveelheid nicotine die je inademt zelf bepalen, en zo kun je ook afbouwen met de nicotine inname. Op deze manier kun je roken langzaam afbouwen, en dat op een veel gezondere manier. Wij raden je vooral aan om een e-sigaret aan te schaffen wanneer je op dit moment normale sigaretten rookt.