Badkamer verbouwen? Dit zijn de trends voor 2020!  

2 min read

Steeds meer mensen komen tot de ontdekken dat de badkamer ook een ruimte is waar in geleefd mag worden. Waar er vroeger nogal werd gekozen voor een simpele en basic inrichting, pakken we tegenwoordig steeds vaker uit in de badkamer. We spenderen er tenslotte toch iedere dag toch aardig wat minuten. Ga jij dit jaar je badkamer verbouwen en ben je benieuwd naar de nieuwste en leukste trends voor aankomend jaar? In dit blog staan ze allemaal voor je op een rijtje.

Warme kleuren en materialen

Wit was de meeste gekozen kleur voor de badkamer. Deze kleur oogt steriel, doet een ruimte groter lijken en wordt lekker vies en zorgt totaal niet voor sfeer. Wit is helemaal uit wat de badkamer betreft. We willen warme kleuren zien en de sfeer voelen. De badkamer is niet zomaar meer een ruimte. Het is een ruimte waar je even helemaal tot jezelf kan komen en kan opladen voor of na een (lange) werkdag. Zorg dat de badkamer een ruimte wordt die je even tot rust brengt en waar je nog even kan genieten voordat je de drukte instapt. Die warme kleuren en materialen gaan je daar zeker bij helpen. Wist je dat zelf verschillende badkamermeubelen zoals een toilet of een handdoek radiator in warme kleuren verkrijgbaar is?

Duurzaamheid

Niet alleen in het bedrijfsleven in duurzaamheid een aandachtspuntje. Ook in het huishouden wordt dit steeds belangrijk. Want hoe kunnen wij als consument ons steentje bijdragen aan een groenere wereld? Door te investeren in duurzaamheid. Voorbeelden van duurzaamheid in de badkamer is bijvoorbeeld het gebruik van grijs water voor het toilet of een douchekop met waterbesparing. Het water wat uit de douchekop komt wordt gemengd met lucht. Hierdoor is het veel minder water nodig om toch hetzelfde gevoel te ervaring. Het lijkt dus nog steeds of je onder een heerlijke regendouche staat te douchen alleen je gebruikt tot bijna 60% minder water met douchebeurt. Jij blij en het milieu heel blij.

Grote tegels en accessoires

Grote tegels en grote accessoires mogen gezien worden in het ruimte. Grote vormen zijn vullend maar op een goede manier. Het zorgt voor een mooi contrast en heeft een moderne uitstraling. Kies tegels in warme kleuren om de badkamer sfeer te geven en ga voor grote, ronde spiegels aan de wand. Kies er een voor over de hele lengte of neem twee kleinere die precies boven de wastafels passen. Hebben jullie nog steeds maar één wastafel? Dan wordt het ook hoogtijd om voor een dubbele wastafel te kiezen dit jaar.