Jouw huis in een nieuw jasje!

2 min read

Het afgelopen jaar hebben we meer tijd thuis doorgebracht dan ooit. Misschien ben je hierdoor wel meer dan ooit van je huis gaan houden, maar misschien heb je er inmiddels ook wel een beetje genoeg van. Elke dag dezelfde vier muren komen al snel op je af. We kunnen ons daarom erg goed voorstellen dat je misschien behoefte hebt om in huis eens wat te veranderen – ook al weet je dit zelf nog niet. Het lijkt zo vanzelfspreken dat je huis is hoe het is, je inrichting altijd hetzelfde blijft. Maar het is juist ontzettend goed voor je mentale en daarmee je fysieke gezondheid om af en toe eens wat in je omgeving te veranderen. Zo hou je jezelf alert, wordt je bewuster van de omgeving waarin je leeft en beweegt, en krijg je ook beter gevoel bij wat voor jou wel en niet goed werkt in een interieur zodat je dit steeds kan blijven optimaliseren. Wij raden daarom dan ook aan om tenminste een keer per kwartaal te kijken naar je huis en wat daar beter kan. Dit hoeven geen grote veranderingen te zijn, een kleine verandering kan al hele grote effecten hebben.

Het licht

Het aller belangrijkste voor de sfeer van een huis is het licht. Dit is voor een groot deel afhankelijk van de ligging van je huis. Als je 's ochtends zon hebt in je slaapkamer wordt je misschien zweterig wakker, maar wel positief; als je juist rond zonsondergang om 5 uur de laatste zonnestralen op je slaapkamer hebt mis je het mooiste deel van de dag. Licht in de keuken, licht in de badkamer, het maakt allemaal heel veel uit voor hoe je een ruimte ervaart, en dit staat natuurlijk in verbinding met welke tijd je waar en hoe doorbrengt. Je inrichting is hierin ook belangrijker dan je denkt. Als een grote kast aan jouw grootste raam grenst houdt deze waarschijnlijk onbedoeld meer licht tegen dan je misschien denkt of hoopt. Daarnaast speelt natuurlijk ook kunstmatig licht een hele grote rol.

LED Paneel

Ons advies is om een LED paneel te installeren in de ruimtes die voor jou het belangrijkst zijn. De woonkamer bijvoorbeeld waar je veel tijd doorbrengt, maar misschien ook je kantoor als je veel thuis werkt of de keuken als je erg van koken en eten houdt. Een LED paneel geeft heel mooi zacht licht wardoor het minimale invloed heeft maar alles alleen maar zachter en warmer maakt, wat voor elke ruimte een verbetering is. Daarnaast zijn ze ook nog dimbaar dus je hebt zelf in de hand wanneer je hoeveel licht inval wilt hebben. Zo is je huis met een kleine verandering alweer helemaal als nieuw!