Mooie vergaderlocatie maakt productief!

Om ieder bedrijf goed te laten runnen moeten we samenwerken. Natuurlijk, verschillende mensen hebben verschillende functies die samen een geheel bedrijf maken, een product, een concept. Maar er zit zoveel meer tussenin, tussen alle verschillende fases waarin je tot zo’n eindproduct komt, tussen de verschillende afdelingen, functies, mensen, en alles wat ze bedenken. Contact met elkaar is uiteindelijk waar het beste uit voortvloeit. In je eentje thuis zitten brainstormen werkt misschien voor sommigen goed, meestal, maar soms als je écht vast zit is eigenlijk alles wat je nodig hebt gewoon een goed gesprek met iemand die je inspireert. Soms loopt die communicatie wat minder goed dan anders, ook op de werkvloer. Maar daar zijn gelukkig ooit vergaderingen voor uitgevonden. Maar wat is het nou dat een vergadering zo productief kan maken?

Menselijk contact

Tegenwoordig gaat alles via internet en social media. Even snel een appje naar je collega want opstaan en het kantoor doorlopen is toch wel heel veel moeite, na het werk nog even samen zeuren via facebook over hoe slecht alles lukte vandaag, bellen om nog even iets te regelen met de juiste collega maar terwijl je in een overvolle trein staat. Het is contact, en het werkt, maar het is ook een reden dat we vaak even vastlopen. Want het mist een stukje persoonlijkheid, een stukje communicatie. In een écht gesprek zit je al sneller op één lijn, omdat er meer factoren zijn die je helpen iemand begrijpen of interpreteren wat diegene zegt. En die menselijk contact, dat persoonlijke, dat komt eruit in een vergadering

De locatie

Maar de vergaderlocatie draagt hier ook aan bij. Mits die goed gekozen wordt, uiteraard. Lekker samen de natuur in brengt ons namelijk ook weer nader tot elkaar, wat voor betere communicatie zorgt en dus meer productiviteit. En waar je die locatie zoekt maakt natuurlijk niet zoveel uit, zolang iedereen er maar kan komen. Of voor jouw kantoor een vergaderlocatie Utrecht handiger is of een congreslocatie Amersfoort, overal waar je zoekt is wel iets moois te vinden. Uitzicht op het water of juist in een mooi park, vergaderlocatie worden altijd zo gemaakt dat de omgeving en de sfeer binnen de locatie zo optimaal mogelijk is. Voor goede communicatie, menselijk contact, een gevoel van saamhorigheid. Dat is goed voor het werk, voor de productiviteit, maar vooral voor jouzelf, als werknemer. Want hoe beter jij je verbonden voelt met de mensen op je heen op de werkvloer, hoe leuker het werken ook weer wordt!