Office manager opleiding voor een allrounder

1 min read

Ben jij een allrounder en denk je dat je het aankunt om alle touwtjes in handen te hebben voor een bedrijf? Misschien is een office manager opleiding dan iets voor jou. Een office manager is de spin in het web van ieder bedrijf. De office manager of office managers zorgen dat alles op orde is. Van genoeg printpapier en koffie tijdens vergaderingen tot aan het organiseren van de vergaderingen en communiceren met interne en externe afdelingen. Dat klinkt misschien als een uitdaging, maar daar stoomt de office manager opleiding je helemaal klaar voor.

Diploma, duur en lestijden

De office manager opleiding duurt in totaal 45 weken. Je hebt dan iedere week één dagdeel les, van 9 tot 12 in de ochtend of van 7 tot 10 in de avond. Buiten de lessen om moet je ook je huiswerk maken als je zeker wil weten dat je de office manager opleiding naar voldoening afrondt en dus je diploma ontvangt. Dit diploma is vergelijkbaar met een mbo 4 niveau. Ook mooi voor op je cv dus. Er zijn verschillende leslocaties in Nederland.

Indeling van de opleiding

De office manager opleiding bestaat uit twee delen. Eerst heb je 30 lessen die richten op de opleiding administratief medewerker. Hiervoor ontvang je ook nog een diploma. Daarna zijn er nog 15 weken, dus 15 lessen, die juist gericht zijn op het office management deel van de office manager opleiding. Hierin leer je bijvoorbeeld over zakelijk Nederlands, over leiding geven en over organisatie en planning.

More Stories