Opleiding en werken combineren

Tegenwoordig is de basisbeurs afgeschaft en dit betekent dat studeren duurder aan het worden is. Het is dan ook niet voor niets dat steeds meer studenten een studieschuld hebben. Dit is natuurlijk ontzettend jammer aangezien het voor studenten niet fijn is om aan hun carrière te beginnen met een studieschuld. Het lijkt vaak wel of we maar blijven studeren. En het zal natuurlijk niet erg handig zijn als we een Amerikaanse situatie krijgen waar studeren tienduizenden euro’s per jaar kost.

Daarom gaan we in dit artikel in op de beste manieren waarop je studeren en werken kunt combineren. Dit kan natuurlijk in verschillende vormen. Je kunt tijdens het studeren een bijbaan nemen om te voorkomen dat je moet werken. Maar je kunt ook zoeken naar manieren waar je werk en opleiding kunt combineren. Op deze manier wordt je opleiding vergoed en kun je soms zelfs al tijdens je opleiding verdienen.

Stage in sales

Het is in Nederland natuurlijk relatief gebruikelijk om tijdens je studie of na je studie een stage te doen. Het probleem van een stage is dat je vaak 40 uur per week werkt en daar maar een paar honderd euro vergoeding voor krijgt. Dit is natuurlijk niet ideaal als je op jezelf woont en op de een of andere manier toch je kosten moeten kunnen betalen. Je kunt natuurlijk gaan lenen maar dan kom je met een studieschuld te zitten. Wanneer je een economische studie doet is het een goed idee om een stage in sales te doen. Wanneer je in sales werkt, zelfs als het een stage functie is, kun je namelijk veel meer geld verdienen. Sales functies werken namelijk vaak met een bonus structuur. Zo kun je tijdens je stage gewoon een fulltime salaris verdienen.

Vakantiewerk en opleiding verkeersregelaar

Wanneer je studeert is het ook heel erg handig om in de zomermaanden wanneer het minder druk is veel bij te verdienen. Als je graag buiten werkt kun je bijvoorbeeld als verkeersregelaar werken. Verkeersregelaar heeft over het algemeen een uitstekend salaris aangezien er een opleiding voor nodig is. Je kunt bij organisaties zoals Binck een opleiding verkeersregelaar doen in vier dagen. Daarna word je uitgezonden naar verschillende evenementen of situaties waar verkeersregelaars nodig zijn. In de winter kan het natuurlijk werken in de kou en regen zijn maar daardoor verdiend het ook beter. In de zomer is het juist heerlijk om buiten in het zonnetje te werken. En veel mensen die in de zomer op kantoor zitten zullen waarschijnlijk jaloers op je zijn.