Qtum

1 min read

Qtum (spreek uit: Quantum) is in 2016 gestart en is dus relatief nieuw. Het wordt ontwikkeld door een team in Singapore en heeft haar mainnet gelanceerd in 2017. Er zijn in totaal 100 miljoen Qtum munten in circulatie.

De missie van Qtum is om het beste van alle blockchaintechnologieën samen te brengen om een platform te creëren dat daadwerkelijk kan worden gebruikt op grote schaal.

Qtum gebruikt onder andere elementen van Bitcoin en Ethereum om een gecombineerd pakket samen te stellen tot, in de ogen van het ontwikkelteam, een ideale mix. Dus om te kunnen bespreken wat Qtum is, moeten we eerst Bitcoin en Ethereum begrijpen.

Qtum combineert BTC en ETH

Om het samen te vatten: Bitcoin is een digitale valuta die gedecentraliseerd en transparant is dankzij blockchaintechnologie, die ervoor zorgt dat alle Bitcoindata onaangepast blijft.

Ethereum daarentegen is een decentraal softwareplatform dat allerlei applicaties probeert te ondersteunen.

Vanuit dit perspectief zijn ze niet in directe concurrentie met elkaar en zijn ze – op het moment van schrijven – zeker de twee meest gewaardeerde blockchainprojecten wat betreft marktkapitalisatie.

Dus wat heeft dit te maken met Qtum? Nou, Qtum probeert de beste aspecten te combineren van beide technologieën. Het Qtum project probeert te combineren:

De veiligheid van Bitcoin;
Het smart contract platform van Ethereum.

Lees meer op https://bitvavo.com/nl/qtum