Breng wat kleur in huis met een tafelkleed op maat

2 min read

Een tafelkleed op tafel zorgt, op de een of andere manier, altijd voor wat extra gezelligheid. Komt het door de kleur? Komt het door het materiaal? Het kan een combinatie van beiden zijn. Een tafelkleed heeft, behalve gezelligheid en sfeer, ook nog een andere functie. Je beschermt je tafel tegen krassen en deuken. Zeker wanneer het een onbehandelde houten tafel betreft, kan het slim zijn om, in ieder geval tijdens het eten, een tafelkleed te gebruiken. Maar niet iedere tafel heeft dezelfde maat. Even naar de winkel gaan en een tafelkleed uitzoeken is nog niet zo gemakkelijk. Een tafelkleed op maat laten maken is dan een goed idee. Je hebt dan een kleed dat precies op jouw tafel past. Zonder dat er stukjes tafel dubbel of geen tafelkleed hebben.

Een tafelkleed op maat bestel je online

Het is een kwestie van goed meten, want meten is weten, een keuze maken uit alle stoffen, materialen en kleuren en bestellen maar. Dat kan heel snel gaan, gelukkig. Voor je het weet heb je je eetkamer een frisse tint gegeven, zonder dat je daar de muren voor hebt moeten schilderen. Een goed passend tafelkleed kan echt een groot verschil maken.

Welke stof kies je?

Ga je voor katoen? Dan heb je een schitterend tafelkleed op tafel waar je alsnog wel wat voorzichtig mee moet zijn. De katoenen stof is natuurlijk prachtig, maar zal na iedere wasbeurt gestreken moeten worden. Ook kun je niet ongestraft een beker melk of koffie morsen, dit zal altijd vlekken geven (die er in de was wel weer uitgaan). Zit je met (kleine) kinderen aan tafel? Dan is een tafelkleed op maat, gemaakt van een stof met een coating wel een goed idee. Wordt er een keer flink gemorst? Dan kun je met een doekje het kleed weer schoon en droog krijgen. Natuurlijk zijn ook deze tafelkleden wasbaar in de wasmachine.

Maak het plaatje compleet met servetten, placemats en een tafelloper

Over het algemeen zul je tijdens de ochtendspits vooral de bordjes op het tafelkleed zetten en je kinderen aansporen nu eindelijk te gaan eten. Maar geef je een etentje? Dan wil je wat meer uitpakken. Kies dan een mooi tafelkleed en voeg daar servetten, placemats en een tafelloper aan toe in dezelfde tint. Je kunt een druk tafelkleed op maat bestellen en dan daarbij effen accessoires. Zo zorg je voor een schitterend geheel dat voor speciale gelegenheden altijd klaar is voor gebruik. Alle onderdelen zijn machine wasbaar en dus al snel weer klaar voor de volgende ronde.