Waar let je op bij aankoop van een nieuwe telefoon?

2 min read

Voor zover ik weet, wachten de meeste mensen met smart op het moment dat ze een nieuwe telefoon uit kunnen zoeken. Hoewel je er natuurlijk wel zelf voor betaald (of direct of via je abonnement) voelt het echt als een momet waar je naar uit kunt kijken. Sommige mensen kijken naar de beste aanbieding. Andere mensen kiezen juist eerder voor een bepaald merk en blijven bij dat merk omdat ze het nou eenmaal goed kennen. Hoe dan ook is het meestal wel een klein proces waar je behoorlijk wat tijd en energie aan kwijt kan zijn. Zelf heb ik goede ervaringen met Samsung telefoons. In het verleden heb ik ook een aantal andere merken gehad uiteraard. Hieronder zal ik opnoemen wat voor mij belangrijk is in een telefoon. Let wel op dat dit mijn eigen voorkeuren zijn. Het kan dus ook zijn dat je zelf andere voorkeuren hebt en daardoor op een andere telefoon uit komt.

Eigenschappen

Wat bij mij hoog op mijn lijstje staat is dat de batterij een behoorlijke tijd mee gaat. Niets zo irritant als een telefoon die na een paar uurtjes alweer aan de lader moet. Een batterij die langer mee gaat geeft mij ook een veiliger gevoel als ik langer op pad moet. Natuurlijk kun je powerbank kopen maar als je kunt kiezen voor een telefoon met een batterij die een lange levensduur heeft, zou daar mijn voorkeur naar uit gaan. 

Verder vind ik het prettig als de telefoon gemakkelijk te bedienen en overzichtelijk is. Nu moet ik zeggen dat het met de telefoons van nu weinig meer uitmaakt. Het ligt er waarschijnlijk meer aan welk besturingssusteem je gewend bent te gebruiken. Een ander systeem heb je overigens snel genoeg geleerd.

Daarnaast is het belangrijk dat je het geheugen kan uitbreiden. Dit vind ik handig omdat je dan de foto's en de filmpjes die je maakt op een externe sdkaart kan zetten zodat hij lekker snel blijft. 

Creatief zijn

Verder vind ik het belangrijk dat ik lekker creatief kan zijn met mijn telefoon. Ik vind het leuk om foto's en filmpjes te maken en deze daarna op de telefoon te bewerken. Daarom ben ik altijd op zoek naar reviews over de camera die de telefoon heeft. Foto's maken in selfiestand vind ik minder interessant. Wel kijk ik goed naar de beeldkwaliteit en het aantal pixels waarin de foto's worden genomen.

Zijn er dingen waar jij speciaal op let bij de aankoop van een nieuwe telefoon?