Wat is E liquid en hoeveel ervan heb je nodig?

1 min read
E liquid

Als je over bent gestapt op een elektronische sigaret dan is het hoog tijd om ook te gaan kijken naar de vloeistof die je daarbij nodig hebt. Een elektronische sigaret werkt namelijk niet zonder E liquid

Wat is E liquid? 

E liquid

E liquid is een vloeistof die je in de elektronische sigaret moet doen. Die vloeistof wordt verbrand door het apparaat. Daarbij komt rook vrij die jij vervolgens inademt via de sigaret. De vloeistof is minder schadelijk dan echte sigarettenrook al wordt gezegd dat het nog steeds niet helemaal zonder risico is. 

Een vloeistof kiezen

E liquid is er in vele soorten en maten. Je kunt als je probeert te stoppen met roken het beste kiezen voor een liquid met nicotine. Zo kun je die verslaving langzaam afbouwen door telkens een vloeistof te kiezen met iets minder nicotine, tot je er helemaal mee stopt. De vloeistof heeft meestal de smaak van tabak maar dat hoeft niet. Er zijn ook liquids met een aroma of de smaak van fruit, chocolade of vanille. Voor de afwisseling is dit misschien wel leuk. Een flesje vloeistof gaat gemiddeld een week of drie mee. Dat hangt natuurlijk samen met hoe vaak je de sigaret gebruikt.